гр. Варна, СКЛАДОВА БАЗА-1- бул. Република, срещу фирма Нектон; СКЛАДОВА БАЗА-2-Крайезерен път, до"Гуми-ДИАНА"
0899/108 907 ; 0898 701 730 stoilovaeood@abv.bg

Полиуретаново лепило BOSTIK FLEXPRO PU811

Bostik-DIY-Bulgaria-Flexpro-Grey

Лепило-уплътнител за специални задачи! BOSTIK FlexPRO PU811 е ново поколение полиуретаново лепило и уплътнител с ниско съдържание на MDI, предназначено за задачи, изискващи висока издръжливост, механична и химична здравина на фугата при трудни експлоатационни условия.

Изключително издръжлив и гъвкав.

FLEXPRO PU 811 е силно устойчив на UV радиация, химикали, вода и атмосферни условия. Също така се характеризира с издръжлива и висока еластичност и нулево свиване.

Описание на продукта
 • Втвърдяване без мехурчета
 • Отлична обработваемост с инструменти
 • Подходящ за по-широки фуги
 • Трайна еластичност
 • Висока механична устойчивост
 • Без свиване
 • Залепва перфектно без грунд към повечето, дори влажни повърхности

Цвят

Черен

Бял

Светло сив

Кафяв

Опаковка

Алуминиев картуш 300 ml

Указания за употреба

Основата трябва да е суха, чиста и обезмаслена. Полага се на успоредни вертикални ивици на малки интервали (10-20 см в зависимост от големината на залепените елементи). Не нанасяйте на точки! Подкрепете тежките елементи или ги осигурете по друг начин срещу движение до първоначалното втвърдяване на продукта. За целта можете да използвате двойнозалепваща лента с дебелина 3 мм, която допълнително ще осигури правилната дебелина на лепилната фуга и вентилация между залепените повърхности.

ЗАПЕЧАТВАНЕ/ДИЛЕТИРАНЕ стъпка по стъпка:

Нанасяйте бавно, като внимателно запълвате цялото напречно сечение на фугата, за да не затворите въздух в нея. Оформете повърхността с шпатула и я загладете в рамките на 15 минути след нанасяне. Скоростта на втвърдяване на продукта зависи от температурата на околната среда и влажността на въздуха. С повишаване на температурата и нивото на влажност процесът на полимеризация е по-бърз. В допълнение, времето за втвърдяване зависи от напречното сечение на фугата. Осигурете ефективна вентилация, докато фугиращата смес се втвърди напълно. За да изгладите повърхността на фугиращата смес, използвайте Bostik Perfect Seal Заглаждащ спрей. Фугиращата смес трябва да има форма, която позволява на водата да тече свободно върху нея.

Ограничения

 • Не е подходящ за лепене на PE, PP, PTFE, меки пластмаси, неопрен и битумни материали
 • Не е подходящ за употреба в среда с хлориди (басейни)
 • При продължително излагане на ултравиолетови лъчи белият уплътнител може леко да пожълтее
 • Преди употреба върху естествен камък се консултирайте с нашия технически отдел

Боядисване

BOSTIK PU811 позволява боядисване с бои на водна основа и с повечето 2-компонентни бои. Синтетичните бои може да съхнат по-бавно. Препоръчваме тестване на съвместимостта с боя преди употреба. Ако BOSTIK PU811 подлежи на боядисване (не е задължително), препоръчваме леко шлайфане на уплътнителя и повърхностите на съединението преди това със Scotch-Brite. За най-добри резултати ви препоръчваме боядисване няколко дни след нанасянето.

Почистване

Невтвърденият материал и инструментите могат да бъдат почистени с помощта на BOSTIK T100 UNIVERSAL CLEANER. Втвърденият материал може да бъде отстранен само механично. Ръцете могат да се почистят с кърпи BOSTIK T150 CLEANING WIPES.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.